POZDRAV SONCU za izjemen začetek dneva (+ VIDEO)

Čeprav je odlično posvetiti eno uro časa praksi joge in nam to prinese neverjetno veliko pozitivnih učinkov, od boljšega počutja, dviga energije, razgibanega telesa, vitalnosti, do občutka lahkotnosti, stika s sabo in umirjenosti, ima že 15 minut jogijske prakse vsakodnevno izjemen učinek.

A kako izvajati jogo doma? Katere položaje, v kakšnem zaporedju?
Odgovor je tu: pozdrav soncu je odlična izbira!

 

 

Gibanje in potovanje iz položaja v položaj pri izvajanju ciklov pozdrava soncu nam dvigne razpoloženje, poveča pretok energije, ogreje in razgiba telo in nas pripravi na nove izzive.

Koliko ciklov se priporoča? Različni viri pravijo različno. Jaz pa pravim: kolikor vam ustreza! Lahko jih izvedete 5, lahko 12 (kolikor je mesecev v letu) lahko 20. Poljubno. Odvisno je tudi od tega, koliko časa imate. In volje, seveda.

Da bi resnično občutili dobrobiti Pozdrava soncu je pomembno, da pustimo dihu, da vodi gibanje.

Vsak vdih in vsak izdih naj vas vodita v položaj in iz položaja. Naj ritem diha določi ritem vašega gibanja. Naj telo sledi dihu (in ne obratno).

Praksa pozdrava soncu se je rodila iz čaščenja in praznovanja. Naj bo tudi za vas ta praksa praznovanje. Praznujte to, da ste. Da se lahko gibate. Da dihate. Da razmišljate. Da ljubite. Da čutite. Praznujte življenje!

Sonce je vir življenja. Vir svetlobe. Vir toplote. Vir energije.

In tudi če sonca kakšen dan ne vidite na nebu, si ga znotraj prakse vizualizirajte. Vizualizirajte prelep, barvit, žareč, najlepši sončni vzhod in naj vas ta vizualizacija spremlja skozi prakso.

Kljub temu, da lahko izvajamo prakso pozdrava soncu katerikoli del dneva, je najbolj magično prav zjutraj. In če imate v toplejših dneh priložnost, da najdete kakšen miren kotiček na prostem, v naravi, pojdite in naredi nekaj ciklov tam. To še poveča magičnost tega rituala.

Zgoraj je video posnetek, ki sem ga pred časom posnela za Senso in kjer prikažem en cikel pozdrava soncu.

Dvig razpoloženja je le 15 minut stran! 🙂
Poskusite!

Z vami na poti.
Barbara

 

 

.

.

.

.

 

Vpiši svoje podatke in prejel/a boš ZVOČNO DARILO - VAL SPROSTITVE ZA OBNOVO ENERGIJE ter posebna povabila, zgodbe, inspiracijo in prakse za vitalno telo ter izpolnjeno življenje.
Od mojega srca k tvojemu.

S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov. Tvoje podatke varujem skrbno v skladu s politiko varstva osebnih podatkov.
Barbara Balažic
Barbara Balažic
Barbara Balažic