IZKUSITE GLOBOKO SPROSTITEV

DINAMIČNO SPANJE / JOGA NIDRA

✧ V ŽIVO ✧

PETEK, 8.12. od 18.00 do 19.30
v Ljubljani (točne napotke prejmete ob prijavi)

CENA: 25 eur / osebo

Prijave so obvezne.
Svoje mesto si zagotovite z e-mailom na: barbara@beyond.si

Vabim vas na sproščujoč večer, ki vas bo popeljal v novo izkušnjo notranjega popotovanja, vas sprostil, poskrbel za pretočnost ter vas napolnil z energijo.

Večer bomo začeli z nežno jogijsko prakso (primerno tudi za popolne začetnike), ki bo naše telo optimalno pripravila za izkustvo joga nidre in omogočila pretok energije po telesu. Preden se bomo podali v joga nidro bom razložila osnove te prakse in pomen sankalpe (namere) ter kako jo oblikovati zase. Vsak si bo izbral svojo ter se potem prepustil izkustvu joga nidre s spemljavo zvokov in frekvenc, ki vas bodo podprli na popotovanju v višje stanje zavesti in pomagali telesu, da se globoko sprosti.

Kaj je Joga Nidra?

Joga Nidra pomeni jogijsko spanje oziroma dinamično spanje. Gre za tehniko globokega sproščanja, v kateri telo spi, um pa ostaja pri zavesti.

Gre za vodeno sprostitev, pri kateri ležimo zaprtih oči in sledimo navodilom glasu, ki nas vodi. Zasnovana je tako, da v 45 minutah dosežemo popolno fizično, mentalno in čustveno sprostitev.

Znanstvene raziskave so pokazale, da pri običajnem spanju naši možgani zdrsnejo iz beta v alfa in potem delta in theta frekvenco valovanja, ki je značilna za globok spanec. Med jogo nidra pa so izmerili, da se delta valovanje, ki je značilno za globok spanec, izmenjuje z alfa valovanjem, ki je povezano z globoko sprostitvijo, zato med jogo nidra doživimo globoko sprostitev mentalnih, čustvenih in telesnih napetosti.

Joga nidra je zmogljivejša in učinkovitejša oblika psihičnega in fiziološkega počitka ter pomlajevanja od običajnega spanca.


Popolno sistematično sproščanje v seansi joga nidre je enakovredno uram običajnega spanja brez zavedanja. S prakso joga nidre se ne le sprostimo, temveč tudi od znotraj preustrojimo in preoblikujemo svojo osebnost.

O neposredni povezanosti uma in telesa so jogiji govorili že pred tisočletji. Ko prakticirate joga nidro, odpirate globlje faze svojega uma in vstopate na področje podzavesti in nezavednega. Vsak dan večino časa deluje vaš intelektualni um, ko pa ste se sposobni sprostiti, se odprejo druge ravni.

V joga nidri se naša zavest ves čas sprehaja po tanki meji med budnostjo in spanjem.

Ne gre torej zgolj za sproščanje telesa, temveč prodiramo globoko v našo psihično sfero in razbijamo blokade, ki se na površju izražajo v obliki napetosti, psihosomatskih bolezni in neravnovesja na različnih področjih.

Praksa joga nidre je ena izmed skrivnosti nadčloveške zmogljivosti in energije mnogih izjemnih ljudi, ki so zmogli doseči tako zelo veliko v enem kratkem življenju.

Ta večer je namenjen vsem, ki bi radi izkusili tovrstno prakso, poskrbeli za notranje ravnovesje, poskrbeli za svojo energijo in pretočnost, izboljšali svoj spanec, pregnali napetosti in se globoko sprostili.

Pri vsem skupaj ne smemo pozabiti, da gre tudi za duhovno prakso, ki praktikanta pelje po poti notranjega razvoja in mu vsakič ponudi svojstveno izkušnjo.

Čaka nas čudovit večer!

Toplo vabljeni.
Barbara

Vpiši svoje podatke in prejel/a boš ZVOČNO DARILO - VAL SPROSTITVE ZA OBNOVO ENERGIJE ter posebna povabila, zgodbe, inspiracijo in prakse za vitalno telo ter izpolnjeno življenje.
Od mojega srca k tvojemu.

S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov. Tvoje podatke varujem skrbno v skladu s politiko varstva osebnih podatkov.
Barbara Balažic
Barbara Balažic
Barbara Balažic